“Una guia alternativa per conèixer la ciutat”

T’imagines veure la ciutat amb el ulls de persones que hi viuen aquí però van néixer en un altre país? Hem creat una guia de Barcelona diferent, una guia on persones nouvingudes ens expliquen què els agrada, què els interessa, què crida la seva atenció o ens recomanin llocs dels nostres barris lligats a la seva cultura.

La nostra Barcelona vol ser un reclam per conèixer una altra cara de la ciutat que no sempre surt en les guies convencionals i convertir en guies aquelles persones que moltes vegades queden amagades a segona fila.

Aquesta aventura sorgeix d’un grup de persones vinculades a la Fundació Servei Solidari. Treballem com a voluntàries o som alumnes del projecte de Formació Bàsica de la Fundació Servei Solidari. Veiem una oportunitat de donar veu a les persones beneficiàries a través de l’edició d’aquesta guia.

La nostra Barcelona és una guia, un llibre editat. L’hem editat perquè s’ho mereix. Esperant que a tots i a totes us agradi.

Els beneficis obtinguts del llibre, revertiran en el projecte de Formació Bàsica afavorint als protagonistes del llibre i protagonistes del dia a dia de la Fundació.

El projecte de Formació Bàsica pretén garantir que qualsevol persona aprengui les llengües vehiculars de la nostra societat per tal de poder accedir a l’educació formal, ocupacional i al món laboral. Ens últims 10 anys el programa ha ofert 13.630 places de formació en les llengües vehiculars. La mitjana de matrícules en els darrers anys s’ha consolidat entorn les 2.000 anuals, atenent uns 500 alumnes trimestralment de 80 nacionalitats diferents. Actualment participen unes 100 persones voluntàries al programa “Formació Bàsica” en una aposta de l’entitat per fomentar la participació social i l’intercanvi cultural entre persones de diferents orígens.

D'on són els nostres portagonistes?